CV de Deurdouwers

Bekijk hier de voorkanten van al onze Carnavalskranten (De Kletskous), en lees meer over de historie van onze vereniging.
De Deurdouwers toen en nu

In 1971 werd CV De Deurdouwers opgericht door een groep enthousiastelingen. Zij vonden namelijk dat in het dorp Herveld-Andelst een carnavalsvereniging ontbrak, en daar kun je lang over praten, maar beter is het om het op zijn Hervelds gewoon te doen. Prins Jos de Gedutste was onze eerste prins en sindsdien zijn er vele andere prinsen met hofdames voorop gegaan in het feestgedruis in ons Deurdouwersnest.

Hoe hecht deze vereniging is, blijkt uit de langdurige betrokkenheid van al haar vrijwilligers. Deurdouwer/deurdouwerinneke ben je voor het leven! Het is onmogelijk om de uren die al die vrijwilligers in deze vereniging hebben gestoken uit te rekenen. Denk aan al die artiesten die tijdens de vele pronkzittingen op het podium hebben gestaan, of alle dansgardes die na vele uren oefenen hun danskunsten aan alle carnavallisten mochten vertonen. De Raads-, Senaats- en TDC leden die op de voorgrond maar ook zeker op de achtergrond zorgen voor een perfecte organisatie van alle activiteiten. En natuurlijk alle andere vrijwilligers die veelal op de achtergrond hun steentje hebben bijgedragen. Zonder alle sponsoren die ieder jaar in onze mooie Kletskous staan vermeld, hadden we in 2015 de mijlpaal van 44 jaar waarschijnlijk nooit bereikt. En waar doet iedereen het uiteindelijk voor? Voor al die enthousiaste carnavalsvierders uit de omliggende dorpen die voor carnaval altijd graag naar Herveld zijn gekomen en gelukkig nog steeds komen.

Kortom: Heel veel personen hebben de afgelopen jaren een bijdrage geleverd, aan het succes van hun CV De Deurdouwers. We hopen dit nog lang samen te mogen doen.